Categories
Badrumsrenovering från grunden Köksinredning När saker går sönder Stambyten

När är det dags att utföra en badrumsrenovering?

Ibland kan det vara roligt eller rent av nödvändigt att utföra en badrumsrenovering. Om man ska flytta till en ny bostad kan det vara roligt att få badrummet precis som man vill ha det. Men det finns också ett par andra situationer då det kanske inte är fullt lika roligt att renovera badrummet.

Om badrummet är ofräscht

Badrum tenderar att bli ofräscha med tiden. Vissa ytor är svåra att rengöra och ju mer de slits, desto mer smuts samlas där. Slitaget kan i sig också göra att badrummet ser otrevligt ut. Då kan det vara ett stort lyft att utföra en badrumsrenovering och dessutom kan den öka bostadens värde även om man inte gör en totalrenovering.

Mögel eller fuktbesvär

I badrum förekommer en hel del fukt och det kan leda till problem med mögel eller fuktskador. Ofta är det svårt att åtgärda de här sakerna utan att renovera badrummet totalt. Man kan förebygga problem med mögel och fukt men det går inte att garantera något. Får man problem är det läge att ta tag i dem, både för den egna hälsans och för den övriga bostadens skull. Mögel och fukt kan nämligen sprida sig.

Vid ett stambyte

Ska det göras ett stambyte renoveras i stort sett alltid badrum helt. Det beror på att det i regel är svårt att byta stammar utan att ta bort tapet och kakel. Ibland är inte heller äldre toalettstolar eller handfat kompatibla med nya stammar och då kan de behöva bytas. Ett stambyte är en rejäl process och då kan det vara skönt att ha något att se fram emot när allt är klart.

När porslinet går sönder

Om handfatet på toaletten har sprickor, om toalettstolen läcker och om allt bara är utslitet kan det vara läge att göra en större renovering. När man tar bort det gamla porslinet kan man lika gärna byta ut ett och annat skåp. Där gamla toalettstolar suttit kan det ofta vara märken i golvet och då kan det kännas fräscht att får bort det gamla helt. Att göra en badrumsrenovering behöver inte bli dyrt och även små åtgärder som att byta blandare kan göra en hel del för helhetsintrycket. Dessutom kan man i regel göra lite i taget beroende på hur skicket på badrummet ser ut överlag såklart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *