Posted on

Relevans med SEO

Relevans är oerhört viktigt när det gäller sökmotoroptimering , se https://apexseo.se/. Du vill självklart komma upp som sökresultat för sökningar som är relaterade till din hemsida. Därmed är det viktigt att skriva en så informativ text som möjligt kring det ämne vars sökord du vill bli hittad på. 

Titel 

Titeln är en kort beskrivning av din undersida, där det är viktigt att inkludera det sökord du vill bli funnen via. Det är viktigt att detta är relevant då själva titeln är det du först ser efter en sökning via en sökmotor. 

Beskrivning 

Beskrivning är en lite längre beskrivning av undersidan än titeln, som även bör vara relevant och innehålla relevanta sökord. Denna text bör kort och effektivt informera vad du kan hitta på hemsidan för att locka in folk. 

Länkar 

Överlag är det bra att ha många inkommande länkar till din webbplats – men se upp för att använda dig av så kallade “länkfarmar”. Om du erhåller bra och informativ text inom ditt specifika område är det även vanligt att andra webbplatser använder sig av dig att länka till per automatik. Detta är en anledning till att ha så väsentliga och välskrivna texter som möjligt. 

Sitemap 

Sitemap betyder webbplatskarta och är något alla webbplatser bör ha. Sökmotorrobotarna gillar att bli guidade på hemsidor, vilket en sidemap kan hjälpa med. Med en sidemap kan sökmotorrobotarna skapa sig en bild över innehållet på hemsidan.